Hockey Uitdaging Doolhof

Hier is een veldhockey trainingsgame voor kinderen die de trainers van HV Mijdrecht kunnen gebruiken. Titel: “Hockey Uitdaging Doolhof”

Doel: Verbeteren van dribbelvaardigheden en ruimtelijk bewustzijn.

Benodigdheden:

 1. Pionnen of markeringen
 2. Veldhockeysticks
 3. Hockeyballen
 4. Stopwatch of timer

Instructies:

 1. Zet een doolhofachtig parcours op met behulp van pionnen of markeringen op het hockeyveld. Het doolhof moet verschillende paden, bochten en obstakels hebben.
 2. Verdeel de spelers in kleinere groepen of tweetallen, afhankelijk van het aantal deelnemers.
 3. Elke groep begint op een ander punt in het doolhof.
 4. De spelers moeten hun sticks en een bal hebben.
 5. De uitdaging is dat de spelers zo snel mogelijk door het doolhof navigeren terwijl ze de bal met hun sticks dribbelen.
 6. Ze moeten zich om de pionnen of markeringen heen manoeuvreren zonder ze omver te stoten.
 7. Als een speler per ongeluk een pion omver stoot, moet hij stoppen, deze terugzetten op de oorspronkelijke positie en verdergaan waar hij was gebleven.
 8. Moedig de spelers aan om verschillende dribbeltechnieken te gebruiken, zoals de Indiase dribbel, de backhanddribbel of 3D-vaardigheden, afhankelijk van hun vaardigheidsniveau.
 9. Meet de tijd van elke groep met behulp van een stopwatch of timer.
 10. Na elke poging mogen de spelers kort rusten en vervolgens van startpunt wisselen om iedereen gelijke kansen te bieden.
 11. Herhaal het proces meerdere keren en moedig een vriendschappelijke competitie tussen de groepen aan om hun tijden te verbeteren en zichzelf uit te dagen om hun eerdere records te verslaan.
 12. Aan het einde van de sessie feliciteer je de spelers met hun inzet en bespreek je tips om hun dribbelvaardigheden en snelheid te verbeteren.

Variaties en tips:

 1. Voor gevorderde spelers kun je meer complexe obstakels toevoegen of de paden versmallen om het niveau te verhogen.
 2. Om een teamwork-element toe te voegen, kunnen twee spelers uit verschillende groepen aan tegenovergestelde uiteinden van het doolhof beginnen en elkaar in het midden ontmoeten, waarbij ze de bal naar elkaar passen terwijl ze het parcours afleggen.
 3. Verwerk specifieke vaardigheden in het spel, zoals het vereisen dat spelers op bepaalde punten in het doolhof een specifieke vaardigheid uitvoeren (bijv. een hoge pass, een sleep-push).
 4. Benadruk het belang van het behouden van controle over de bal tijdens het navigeren door het doolhof.
 5. Geef na elke poging individuele feedback en aanwijzingen aan elke speler om hen te helpen hun techniek en