irritatie scheenbeschermers – Shin Comfort Tube

irritatie door scheenbeschermersVeel spelers hebben er last van irritatie door scheenbeschermers na het sporten. De huid onder de scheenbeschermer is geïrriteerd en rood van kleur. Dit is vaak op te lossen door na het douchen de schenen goed af te drogen en in te smeren met een licht vette creme. Dat kan met een eenvoudige niveau creme. Als het iets erger is zal er een herstellende creme of zalf moeten worden gebruikt. Dat kan bijvoorbeeld  met Calendulan zalf van VSM. Deze zalf zorgt voor een sneller herstel van de irritatieplek. Zolang er droge plekken zijn op de scheen is het raadzaam na het douchen de scheen een beetje in te vetten. Want op de droge plekken zal het sneller irriteren en kan er een eczeem ontstaan.

Onderhoud van de scheenbeschermers

Het is belangrijk de scheenbeschermer goed schoon te maken na gebruik. Sommige modellen kun je gewoon meenemen onder de douche en goed uitspoelen met zeep. Andere modellen kun je de hoes apart van wassen. Dat is helemaal afhankelijk van de situatie. Sommige scheenbeschermers zijn niet helemaal gesloten en zullen daar minder last van hebben. Alleen zijn die modellen vaak alleen geschikt voor voetbal. Bij hockey wordt dat een stuk lastiger, die scheenbeschermers moeten groter zijn en een deel van de enkel beschermen tegen de harde bal.

Als de eerdere tips niet helpen en de irritatie erger wordt is het tijd voor sterkere maatregelen. De huid zal zich niet meer op tijd herstellen en het wordt van kwaad tot erger. Er ontstaan plekken die steeds open gaan en niet meer herstellen tussen de momenten van sporten. Heb je hier last van… Dan wordt het tijd voor echte bescherming.

Oplossingen bij irritatie door scheenbeschermers

De oplossing tegen transpiratie onder de scheenbeschermers. Zijn antibacteriële tubes voor onder de scheenbeschermer. Door de antibacteriële behandeling (Sanitized) van de tube voorkomtIrritatie door scheenbeschermers u huidirritatie en houdt u meteen de spieren in de kuit warm. De tubes zijn er in verschillende modellen. Rechte tubes en modellen die onder de voet vastzitten. ook compressie sokken kunnen worden gebruikt alleen vallen die in een hele andere prijsklasse. Persoonlijk vinden we de oplossingen van EV sport het beste. Voornamelijk omdat deze niet met een raar bandje onder voet zitten en daardoor kunnen gaan irriteren en omdat ze voor een groot deel bestaan uit katoen.. Nadeel is dat ze iets harder slijten en langer duren om te drogen. Maar ze zitten wel veel lekkerder en doordat ze scherp geprijsd zijn is een extra paar geen probleem..


Ook een website die goed gevonden wordt nodig?   Wordpress Webdesign door Destycon